ico impressum ico archiv  ico search ico user

 Támogatók: gyoremblema l  nka little

deakcsillagambroozia180deakcsillagambroozia180

Marosvásárhelyen született, Kolozsváron szerzett bölcsészdiplomát, magyar-angol szakon. Első írásai az Utunk, Korunk, Echinox folyóiratokban jelentek meg (Abafáy Csillag álnéven).

adele greceanuadele greceanu

Író, újságíró, 1975-ben született Nagyszebenben. Újságírónak tanult, 1998-tól a Román Kulturális Rádiónál dolgozik. Jelenleg Bukarestben él. 1997-ben jelent meg első verses kötete az Eminescu Kiadónál Kötetem címe, amely annyira foglalkoztat... (Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult...) címmel, 

AfraJanosAfraJanos

Áfra János 1987-ben született Hajdúböszörményben, Debrecenben él, költő, műkritikus, szerkesztő.

Aino Kallas cutAino Kallas cut

Aino Kallas (1878–1956) Finnország és Észtország számára egyaránt a legfontosabb írónőként tartható számon.

ales debeljak nales debeljak n

 Aleš Debeljak (1961) költő, esszéista. Ljubljanában él, kulturális antropológiát ad elő az egyetemen, a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia tagja.

Alexandria PearyAlexandria Peary

Félig német, félig amerikai, New Hampshire-ben élő költőnő. Műveire nagy hatással volt Carl Jung, Emily Dickinson, de még a buddhista felfogás is.

Sherman Alexie 1966-ban született. Amerikai költő, író és filmes. 17 könyve jelent meg, ebből kilenc verseskötet. Írásait a New York Times és a People magazin is díjazta. Lírája rendkívül tudatos, és sokszor él benne az irónia eszközével.

Andre FerencAndre Ferenc

1992-ben született Csíkszeredában, jelenleg Kolozsváron él. Költő, slammer, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója, a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör tagja, a Bretter György Irodalmi Kör elnöke.

Ardamica Zoran180Ardamica Zoran180

1970-ben született Losoncon, jelenleg Füleken él. Irodalomtudományi doktori fokozatát Debrecenben védte meg. Megalapította és 15 évig vezette a Plectrum Kiadót.

b kiss matyas b kiss matyas

1993-ban született Veszprémben, az ELTE BTK-n végzett Irodalom- és kultúratudomány szakon. Több folyóiratban közölt kritikákat.